Wat is Greenlaning

Greenlaning is ontstaan in Engeland. Het is een manier om veilig en verantwoord van A naar B te komen over modderige, zanderige of soms grasachtige wegen.

 

De beste manier om Greenlaning te omschrijven is "van de gebaande paden gaan". Bij Greenlaning rijd je minimaal 65% van de route over onverharde wegen. Bosweggetjes, wegen in afgelegen gebieden van het platteland of wegen die in verval zijn geraakt.

 

Greenlane routes worden steeds populairder, begrijpelijk want je rijdt door natuurrijke gebieden met prachtige landschappen, waarbij je van de gebaande paden gaat zonder onnodig risico te lopen op schade aan de auto en je komt op plaatsen waar je normaal gesproken niet komt. 

 

Greenlaning betekend echter ook goed opletten tijdens het rijden want er kan wel schade worden aangericht aan de natuur wanneer een bestuurder niet voorzichtig is en zich niet aan de ongeschreven regels houdt. Denk hierbij aan:

  • Schade aan bomen, planten en natuur.
  • Schade aan de verschillende soorten paden, bijvoorbeeld  wandelpaden, mountainbike-/fiets- paden en ruiterpaden.
  • Dieren kunnen schrikken en zichzelf hierdoor verwonden.

 

Om ervoor te zorgen dat men zich goed gedraagt met respect voor natuur en omgeving heeft de "Federatie Nederlandse Terreinauto Clubs (FNTC) de "Groene Code" opgesteld.

Iedereen die mee rijdt met ons is genoodzaakt zicht hier aan te houden, eventuele

verkeersovertredingen ed. zijn voor de bestuurder en niet voor ons als organisatie!